Elite hotels Open

Gårdagens snabbschacksronder bjöd på flera ljuspunkter för LASSare. Mårten slog Isak Storme, en duktig 2200 junior redan i rond 1. Själv spelade jag remi med FM Kaan Kücüksari efter en himla vevande i kritisk ställning med bara inkrementet fem sekunder för båda spelare. Ofelia började bra även hon med en remi mot Lennarth Eriksson. I rond två blev det LASS möte mellan mig och Max där jag vann tack vare en groda från Max, jag var annars utspelad det partiet. Ofelia mötte Patrik Nilsson och hade lätt vinst, men i funderingarna på den bästa vägen tog klockan och gick en promenad. Ridå! Ofelia följde dock upp med två remier till samlade in 2/4 första dagen. Efter Max snöpliga start så vann han de två nästkommande. Magnus var inte sen att utnyttja möjligheterna som lågrankad och spelade remi både mot Håkan Knutsson och Max Nimander, två 1800-spelare.

I dagens tredje rond fick jag möte Lass-bekantingen Deniz Armand och fick följande studieartade slutspelsställning:

Tyvärr dukade jag under efter en del laverande under denna gång men lämnar det som en övning.

Det är inte lika  lätt att vinna som det ser ut, som Ingvar kommenterade på Facebook från de Italienska alperna.

Idag har långpartierna börjat, Max spelade snabbt remi och jag vann lika snabbt…

Aktuell ställning.

Bilder från pågående partier lördag förmiddag: