Allt avgörs i februari!

Andralaget hade motflyt mot Karlstad medan förstalaget vann stabilt mot 08:s tredjelag i Allsvenskans fjärde omgång på söndagen. Två oväntade resultat i de övriga matcherna bäddar för en mycket rafflande februari i de båda LASS-lagens division:

Ervalla 1 fick bara oavgjort hemma mot Säffle, och tätstriden är därigenom helt öppen. Säffle lämnade WO på sistabordet mot en orankad spelare – det kan ha varit avgörande poäng som försvann där för deras del.

Ervalla 2 slog något oväntat Motala vilket gör att även bottenstriden är vidöppen.

Den sista omgången i mars innehåller matcherna LASS 1-Karlstad och LASS 2-Ervalla 1. Dessa matcher är sett till rankingen nästan klara på förhand och istället kommer divisionens både topp och botten att avgöras under de två omgångarna i februari.

Vårt förstalag möter då toppkonkurrenterna Ervalla 1 och Säffle och bör helst vinna båda för att vara säkra på att ta hem serien. Andralaget för sin del ställs mot Ervalla 2 och Schack 08 3 och är ännu mer tvungna att ta hem fyra matchpoäng där och gärna ordentligt med partipoäng eftersom mycket talar för att LASS 2, Motala och Ervalla 2 i så fall hamnar jämsides på samma matchpoäng – ett av lagen trillar ur tillsammans med Schack 08 som verkar hamna sist.

Allt avgörs i februari alltså och vi hoppas på god uppslutning från alla klubbmedlemmar för att bärga de nödvändiga segrarna till Östergötlands hjärta! 😀