Lottningen klar i rekordstort KM

Nu är lottningen gjord för årets KM. Vi har rekordmånga deltagare, hela 55 stycken, och det blir därför fem grupper.

Lottningen finns här.

Grupp A, B, C och D spelar enligt Bergers system (alla möter alla, “round robin” på engelska). Det betyder att man redan nu kan se sina motståndare i alla nio ronderna.

Grupp E har 15 deltagare så den kommer att lottas som nordisk schweizer, dvs samma system som i LM. Det betyder att varje rond lottas när föregående rond är färdigspelad. Eftersom det är udda antal deltagare kommer en spelare i varje rond inte att få någon motståndare. Den som får frironden får en “gratispoäng” som plåster på såren.

Grupp A, C och E spelar på tisdagskvällar klockan 18. Grupp B och D spelar på torsdagskvällar klockan 18. Det är tillåtet att byta spelkväll mellan tisdag och torsdag om båda spelarna går med på det. Kontakta i så fall tävlingsledningen så att vi vet om att ni har bytt. Som vanligt är det tillåtet att spela partier i förväg eller skjuta upp partier. Vill ena spelaren skjuta upp partiet så måste han eller hon först kontakta motståndaren och bestämma en ny speltid, och därefter meddela tävlingsledningen.

Startavgiften (200:- för seniorer, 100:- för juniorer) skall betalas innan första ronden startar. Det går att betala till plusgiro 49 61 30-6, Swish 123 521 9738 eller kontant i spellokalen. Skicka helst in betalningen i god tid så vi slipper hantera alla betalningar alldeles innan spelstart – det brukar bli stressigt nog ändå!

Skulle du inte kunna betala innan spelstart så kontakta turneringsledningen så vi kan ge anstånd.

Väl mött på tisdag resp. torsdag!