Skollag-SM (22-23/5 - 2004)


Engelska Skolan i Linköping vann som bekant högstadiegruppen i Skollag-DM & har nu tillbringat helgen i Mölndal för att tävla mot tretton andra högstadielag som kvalat sig till final.
Laget, bestående av Tim Johansson, Lena & Annika Lönnemark samt Martin Brengdal (och mig själv som moralisk support & chaufför), laddade upp genom att åka till Göteborg redan på fredagen och trängas på Liseberg! Bergbana, Flumride, Kållerado, Tornado mm avslutades med spårvagnstur till Mölndal och långpromenad till vår lilla stuga på Åby camping! Väl i stugan förde vi vidare den ädla traditionen att spela Gabong (kortspel, regler se www.gurka.se/gurka/gabong.php), vilket snart alla yngre schackspelare kan.

Till spel kom som sagt 14 högstadielag, och givna favoriter var Fruängsskolan från Stockholm med en medelrating på 1870 - de vann också!

6 partier, fyra på lördagen och två på söndagen, skulle spelas. En timme/spelare.

Mina hjältar mjukstartade med 3-1 förlust mot Lillåns Skola Örebro, för att fortsätta med ytterligare en 3-1 förlust mot Johan Skytteskolan Stockholm. Det var då vi kom på att vår taktik var att förlora i början och sedan komma underifrån! Rond 3 mot Oxievångsskolan Malmö visade vi hade rätt; vinst 3-1, rond 4 mot Ölyckeskolan Löberöd vinst 3-1. Efter dag ett hade vi en sjunde placering och rundade av kvällen med ytterligare Gabongspel.

Söndagens två partier började med en 3-1 seger mot Kvarnhjulet Mölndal, följt av en 1,5-2,5 förlust mot Ludvigsborgsskolan Västervik. Slutresultat 12,5p, vilket gav en femte placering. Väl godkänt! Vinnare blev som sagt Fruängens skola Stockholm med 19pp.

Övriga Östgötalag;
Gymnasiets 8 lag spelade i en grupp, två 30 minuter/spelare följt av 6 en timme/spelare; Ebersteinska Norrköping 18pp- Grattis till tredjeplaceringen! (etta; Wenströmska från Västerås 26pp)

Låg- & mellanstadiet spelade 8 ronder, 30min/spelare.
Mellanstadiet 19 lag; Norra skolan Motala 11:e plats, 15,5pp (vinnare Mälarhöjden Stockholm 28,5pp)
Lågstadiet 15 lag; Lyckorna Motala 7:a med 16,5pp (vinnare Engelska Skolan Norr Stockholm 27,5pp)

Fullständiga resultat, se www.mskschack.se
/susanne

Webmaster skicka synpunkter!Peter Halvarsson.