Information

LASS anordnar flertalet tävlingar över året. För information om vilka tävlingar som går när, klicka på spelkalender.

För vuxna pågår under våren Linköpingsmästerskapen (LM) som spelas på tisdagar klockan 18. Ett parti två tisdagar av tre, där den tredje är en så kallad hängrond där man kan spela ifatt om man inte kunnat spela en tidigare rond. Tävlingen är öppen för alla boende i Linköping med omnejd.

På hösten pågår Klubbmästerskapen (KM) med spelschema precis som LM (se ovan). För att vara med i KM krävs medlemskap i LASS.

Var tredje söndag under höst och vårterminen spelas även Allsvenskan i schack. Där deltar klubbar från hela landet i seriespel. Matcherna spelas genom att åtta spelare från en klubb möter åtta spelare i en annan klubb. Varje spelare spelar var sitt parti och resultatet räknas samband. Genom att ha koll på hur det går för medspelarna i matchen kan kvarvarande spela taktiskt på remi eller vinst för att nå ett så bra matchresultat som möjligt.

Inte alla, men många fredagar spelas det blixt eller snabbschackstävlingar klockan 19.00. Se tävlingskalendern för att se vilka. Detta är ett bra tillfälle för dig som är vuxen att komma ner och pröva att möta spelarna i klubben i en turnering som bara vara ett par timmar. Och du, var inte orolig. Du måste inte vara bäst när du kommer till schackklubben första gången. Vi hoppas kunna göra schacket till något roligt och socialt!

Varje år arrangerar dessutom LASS den prestigefyllda Svenska Cupen, en tävling där de bästa klubblagen i Sverige drabbar samman över en helg. Ett handikappsystem gör tävlingen högintressant, med intressanta lagkonstillationer med bl.a starka juniorer och elitspelare i en härlig blandning.

Vill du pröva på att spela i LASS och är vuxen, kom ner en tisdag eller fredagkväll och träffa oss, spela några partier och känn på atmosfären. När du fortsätter så är vår medlemsavgift:

- Seniorer                  750 kr
- Pensionärer och studenter 500 kr
- Passiv medlem             300 kr
- Juniorer 17 tom 20 år     200 kr 
- Juniorer under 17 år       10 kr

Då får man dessutom tidskriften Tidskrift för Schack hem i brevlådan och blir medlem i Sveriges Schackförbund.

För information om en kommande eller pågående tävling, klicka på information om tävlingen under menyn Tävlingar.