Juniorskrällar och bra resultat av Hattlaget i Svenska Cupen

Under helgen har LASS arrangerat Svenska Cupen, en lagtävling med 26 deltagande lag, där matcherna poängsätts med handikapp efter lagens ratingskillnad.

Av våra fyra lag utmärkte sig framför allt “Hattlaget” LASS III (Fredrik Qwarfort, Simon Ivarsson, Ofelia Eriksson, Björn Werstén och Helena Nede), som bara förlorade en enda match, och det var mot turneringssegrarna Team Viking I. Hattlaget hade vid vinst mot Viking gått upp i ledning men slutade nu på en mycket hedrande fjärdeplats efter ett annat lågrankat lag, Gusums SK.

Fjärdelaget stod för två praktskrällar: Hugo Roginski slog IM Dan Cramling, Team Viking och Alex Sahlström slog Staffan Persson, Hultsfreds SK. I båda fallen var ratingskillnaden mer än 700 ELO-poäng!

Hattlaget under matchen mot Västerås.
Hattlaget. Foto: Lars O. A. Hedlund

LASS-lagens placeringar:

4. Hattlaget LASS III, 9 matchpoäng av 14 möjliga (16 partipoäng)
14. LASS I, 7 mp (14 pp)
17. LASS IV, 6 mp (14 pp)
19. LASS II, 6 mp (13 pp)

Fullständiga resultat finns på turneringshemsidan.