Ofelia vann uppvärmningsturneringen

Det blev en spännande upplösning i årets uppvärmningsturnering efter att två spelare (däribland Max, som ledde turneringen efter tre ronder) tvingats bryta turneringen, medan hela fyra nya spelare tillkom.

Inför sjätte och sista ronden låg tre spelare sida vid sida på fyra poäng, nämligen Ofelia Eriksson, Mårten Garner och vår nye medlem Thomas Lager (som tidigare spelat för SK Passanten i Stockholm), medan Henrik Karlsson flåsade dem i nacken på 3½ poäng.

Lottningen ledde till två rena finalpartier: Thomas mot Mårten på bord 1 och Ofelia mot Henrik på bord 2. Partiet på bord 1 slutade remi, medan Ofelia vann mot Henrik, så Ofelia blev ensam segrare på 5/6. Mårten knep andraplatsen eftersom han hade en halv kvalitetspoäng mer än Thomas.

Fullständiga resultat

Finalpartierna i Uppvärmningsturneringen