SM-rapport 2009


Så har årets SM avslutats. Från LASS var det i år lite tunnare med deltagande i Kungsör, men några starter blev det. Mest spännande var det i junior-SM där både Lucas Wickström och Simon Rosberg var med och slogs om förstaplatsen (och därmed en biljett till SM-gruppen) ända in i sista ronden. Tyvärr knep Arash Abdollahzadeh Sani förstaplatsen precis före Lucas som kom tvåa på samma poäng (9½/13) tätt följd av Simon (9/13) som tog tredjeplatsen! En nagelbitare ända till slutet (det kan Lucas intyga som satt och tittade på när Jesper Hall kommenterade och desperat försökte få livesändningen från Simons parti mot just Arash i sista ronden att funka i tidsnöden. Lucas var nog mer nervös än Simon:-)!

Förutom JSM spelade Love Janse under två veckor i Mästar Elit och tog 5½/13, ett mycket bra resultat med tanke på att Love var en av de absolut lägst rankade i gruppen.

Vecka 1 spelade även blivande LASSaren Peter Rosén (tidigare Katrineholm) i mästarklassen och skrapade ihop 3½ poäng, precis tillräckligt för att hänga kvar i mästarklassen. Peter Halvarsson spelade också denna vecka i klass 1 och tog 3½ poäng.

Vecka 2 spelade Alexander Pettersson som (tror jag) blev uppflyttad till Mästarklass innan start och tog där 3 poäng, ½ poäng för lite och ramlar ner igen till klass 1. Men det var ett bra försök! Kent Vänman satte sig för en gångs skull och spelade schack också, i klass 1, började riktigt bra och fick till slut 4 poäng. Fredrik Qwarfort hade spelat sig i form efter Pula Open, hann precis till starten till rond 1 (Pula Open slutade kvällen innan) i klass 2 och började med tre raka vinster, men sen avtog effekten och han slutade på 4½ poäng.


 


Webmaster skicka synpunkter! Fredrik Qwarfort.