KM 2009

 

Årets KM samlade 37 deltagare och var det tuffaste Klubbmästerskapet i LASS historia! A-gruppen hade ett medelrating på 2084. Lucas Wickström har vunnit KM de fyra senaste gångerna, och nu var det många beslutsamma spelare som tänkte plocka av honom den ärorika KM-titeln. Men icke då. Lucas Wickström har nu vunnit KM fem gånger i rad! Grattis! Lucas spelade övertygande och tog 7,5 poäng/9. Love Janse var klar tvåa på 7p och de två möttes i ett spännande finalparti i sista ronden som slutade remi. Tredjeplatsen gick till den gamle KM-vinnaren Simon Olsson som tog 5,5p.

 

B-KM var liksom förra året en riktigt tät grupp, och det återspeglades i en massa remier. Krutröken stod tät i sista partiet mellan Fredrik Qwarfort och Mårten Garner. Vinnaren skulle vinna B-KM. Men även det slutade remi och Peter Halvarsson smet påpassligt förbi Fredrik i särskiljningen och vann B-KM på 6p/9. Fredrik blev tvåa på 6p och Mårten trea på 5,5p.

 

C-KM spelades i en nordisk schweizergrupp med 17 deltagare. Klas Skytt tog snabbt grepp om förstaplatsen och behöll den genom hela KM. Han vann övertygande på 8p/9. Klar tvåa blev Verner Troberg som hela tiden låg precis efter Klas och stressade honom. Verner fick 7,5p. Trea blev Viktor Eriksson på 6,5p.

 

Då C-KM blev fler än tio deltagare infördes två extra ratingpris. För spelare under 1500 går priset till Viktor Eriksson, 6,5p. För spelare under 1400 går priset till Simone Izzo, 4,5p.

 

 

Resultat finns här: A-KM  B-KM  C-KM