Kadettallsvenskan, final  (18-20/8 - 2006)

Sent omsider kommer här en liten rapport från Kadettallsvenska finalspelet i Göteborg 18-20 augusti. Efter framgångarna med en andraplats i kvalspelet i Stockholm var det optimistiskt gäng bestående av Simon, Lucas, Tim, Lena, Martin, Linda och Olov, som lämnade Linköping redan på torsdagen, med undertecknad som förvirrad chaufför/lagledare. Målsättningen var faktiskt så hög som en förstaplats eftersom det ryktades om att omöjliga Rockaden, Stockholm hade drabbats av minst två återbud. På plats kompletterades laget av Lindas pappa Peter och med två så kompetenta lagledare kan ju inget gå fel, tyckte jag och Peter.

Det började också bra på torsdagen med att Skara avfärdades med 4-2, siffor som dessutom spelarna i laget tyckte var i underkant. Fredagens morgonmatch mot Rockadens andralag slutade 3-3. En liten missräkning, men ingen katastrof. På fredag eftermiddagen följde så matchen som vi betraktade som den moraliska finalen mot Rockadens förstalag. I Stockholm hade vi detta lag på gaffeln, men kanske skulle vi ha litet mer tur den här gången. Det såg också bra ut när Simon remiserad lätt och Lucas vann snabbt. Olov gjorde sin debut på ett mycket hedrande sätt, men mötte övermäktigt motstånd och så var det oavgjort 1½-1½. Tyvärr blev dock Rockadarna övermäktiga även denna gång efter att Tim gjort en blunder i ett remislutspel och Lena missat remischackar. Glädjeämnet var istället Martin som vanligt kämpade sig till en seger. Matchen slutade alltså 2½-3½, men vi tyckte nog att omvända siffor hade varit alldeles möjligt. Därmed var förstaplatsen ouppnåelig. Dags att rikta in sig på andrahandsmålet, andraplatsen.

Lördagskvällens match mot Sollentuna slutade 3-3, vilket också var en liten missräkning. Vi hade hoppats på en seger, men fick istället glädja oss åt ett fantastiskt fint parti av Linda. På söndagen var det så dags för "silvermatchen" mot Manhem. Vi låg en halva efter dem och behövde alltså vinna för att nå de eftertraktade silvemedaljerna. Vi kom dock i underläge tidigt i matchen vilket innebar att kvarvarande spelare var tvungna att spela hårt på vinst och vad som egentligen var en riktigt jämn match slutade med en brakförlust med 1½-4½. Därmed förlorade vi också bronsmedlaljerna, men som sagt det var inte dem som laget siktade på. "Bättre lyss till den sträng som brast än aldrig spänna en båge."

Slutligen litet subjektiv spelarkritik:
Simon spelade "äckligt disciplinerat" på förstabord. Precis vad alla lagledare önskar sig.
Lucas spelade som vanligt stenhårt på vinst, denna gång med blandad utdelning.
Tim blandade och gav och såg själv inte helt nöjd ut.
Lena hade en helg full av stolpe ut. Om det finns någon gudomlig rättvisa tar hon full poäng i nästa tävling.
Martin kämpade som ett djur och litet till, men borde göra något åt sina öppningar.
Linda överraskade mig med moget spel och är tveklöst Sveriges bästa 1300-spelare.
Olov gjorde debut i dessa sammanhang, med den äran och jag hoppas att det smakade mer.

Resultat:

1. SK Rockaden 1, Stockholm  21
2. SS Manhem                 17½
3. Skara SS                  14½
4. Linköpings ASS            14
5. Sollentuna SK             11½
6. SK Rockaden 2, Stockholm  11½

Kent Vänman
Lagledare




Webmaster skicka synpunkter! Peter Halvarsson.