Torvald Larsson - 50 år i klubben

Tisdagen den 20/9 -05 startade Linköpings Allmänna SSs sitt Klubbmästerskap - indelat i 5 grupper med tio i varje - Rekord för sällskapets del vad gäller antalet deltagare!
Men detta är ändå en bisak. I samband med första ronden fick medlemmarna tillfälle att gratulera Torvald Larsson för ett femtioårigt medlemsskap i föreningen! I och för sig kanske inte så märkvärdigt - troligtvis finns det många i Sverige som har lika många år i skilda föreningsdicipliner - Men Torvald är ändå unik - Ingen, jag säger ingen, kan ha kommit upp i antalet starter i ett KM eller Stadsmästerskap  som Torvald Larsson.
Under dessa femtio år lär han bara ha missat ett (pga vidareutbildning) och ett halvt KM, samt ställt upp i samtliga hittils organiserade Linköpingsmästerskap!
Vilka slår detta? Det bör påpekas att Torvald under hela 60-talet var "outstanding" inom klubben samt distriktet i Östergötlands SF. Han fick till och med ett helt kapitel uppkallat efter sig i våran jubileumsbok. Torvald är ett unikum i vår svenska schackhistoria. Både vad gäller solidaritet mot klubben och som han säger själv; "tycker sig ha plikten att ställa upp i KMet då klubben gett mig så mycket." 
Hur många schackspelare tänker i de banorna? Men, men - plikt och plikt. Torvald Larsson manövrerade lätt  ut sin motståndare i första ronden av Lass KMs A-grupp Undertecknad ser med glädje fram mot att få möta denna trevliga och sympatiska person i rond tre av vårat KM!

Jan Lindström/Lass



Webmaster skicka synpunkter! Peter Halvarsson.