Göteborg Cup (2005)


Deltagare från LASS:
Klass A: Annika Lönnemark
Klass B: Simon ”Rosis” Rosberg och Lena Lönnemark

3/6- 05

Dan (Obs! inte Dan Axelsson) började med att vi tog ett inte alltför trevligt tåg mot Nässjö. Det hela blev mycket trevligare när jag och Annika upptäckte till våran stora glädje att vi befann oss bredvid den store Stig ”Stiggan” Malm. Vi lärde oss mycket om hans förflutna mm. Sen såg vi en Mört (Obs! inte Mört(en) Garner). Mörten blev uppäten av en östgötatorsk. Nog pratat om de… När vi kom fram till Göteborg blev det som det brukar bli när Lönnemarkarna släpps fria och vi tog bussen åt fel håll och missade den åt rätt håll.

När vi äntligen kom fram till Nya Lunden skolan där tävlingen skulle spelas kom vi på att anmälningstiden var mellan 18,00 och 22,00 vilket innebar att vi fick sitta och vänta i en timme och tjugo minuter. När den slöe Mats Eriksson då äntligen kom 10 minuter sen anmälde vi oss. Sedan tog vi buss och spårvagn till min mammas jobblägenhet där vi skulle sova under helgen.

 4/6- 05

 På lördagen blev det tidigt uppvaknande då vi var tvungna att ta en spårvagn vid kl. 8,00 för att hinna i tid till ronden. Lördagens spel gick bra alla tre. Jag fick 2/3, Lena 2½/3 och Rosis 2½/3. Dagen bestod av damvinst för mig och stundtals väldigt fint spel av Lassarna. Lena spelade bra och lyckades knipa de poäng hon tog av endast danskar som brukar dominera denna tävling. Rosis var nog sur över att ha varit tvungen att släppa en remi och jag var nöjd med att ha förlorat endast ett parti.

 Kvällen spenderades på Liseberg med manhemaren Ragna Löfgren. Där fann vi även några glasrikare som inte ens vågade åka slänggungorna (nämner inga namn). Vi lyckades även bli skapligt blöta när åka Kållerado.

 5/6- 05

 Söndagen blev en hemsk dag för mig, i alla fall när det gällde schacket. Det började med att en torsk kom simmade när ja satte bort mig mot John Fritz i tidsnöd. Efter det fick jag möta en dansk, jag spelade alldeles för snabbt och lyckades sätta dam efter en halvtimmes spel ungefär. Lena började dagen med en vinst och sedan fick hon möta Rosis. Öppningen gjorde nog i alla fall några åskådare smått förvånade. Dragföljden var:

1. Sh3 Sh6 2. Sg1 Sg8. Efter detta spelade de på som vanligt. Tyvärr missade Lena senare i partiet en remichans och Rosis tog hem vinsten. Rosis spelade även remi mot den blivande trean Anton Skoog.

 Även denna kväll spenderades på Liseberg med Ragna. Denna dag ville vi inte vara så mesiga utan vi ställe oss direkt i kön till ”Kanonen”. Där i kön fann vi två manhemare. Vårat lilla ”gäng” fick sedan vara med om proppfulla båtar när vi åkte Flumride, blöta kläder, skrikande manhemare som knappt vågade åka ”Skeppet”, en blöt Johan Hansson, kaninöron med rosett, speglar som är ivägen med mera med mera.

6/6- 05

 Måndag och tävlingens sista rond. Mitt parti började riktigt dåligt, blev dåligare och sedan ännu sämre ända tills min motståndare lyckas sätta springare och sedan sin fribonde och jag vann sedan enkelt. Rosis lyckades vinna sitt parti draken mot en glasrikare relativt snabbt. Lena hamnade i ett mindre fördelaktigt slutspel där hon kanske kunde ha hållit remi men tyvärr så blev det en förlust.

 Rosis kom tvåa med 5½/7 poäng och Lena stannade på 3½/7 detta blev en 11: e plats. Jag tog 4/7 vilket räckte till en 6: e plats.

 Efter tävlingens slut begav vi oss till en kebab- och hamburgerrestaurang tillsammans med fem av de glada glasrikare som deltog i tävlingen. Trevligt! Och en väldigt rolig helg är det minsta man kan säga!     

 Övriga resultat: http://www.ssmanhem.se       

    


Webmaster skicka synpunkter!Peter Halvarsson.