Gästrikland Open (5 -8 /5 - 2005)


Med Simon Ivarsson som förare av en fräsch nystädad Volvo gav sig tre LASS'are iväg till Sandviken. På vägen plockades Per Vernersson, Eksjö traditionsenligt upp i Norrköping. Vi lyckades pricka in samma trista väghak som ifjol, frågan är om inte Simon planerat det hela i förväg. Med på detta äventyr var även Chris och jag själv.
Arrangörerna hade detta år pressat in en åttonde rond i det tidigare tidsmässigt ganska generösa spelschemat.
Rond 1-4 var entimmas där de tre första klarades av redan första dagen. Per tog planenligt de tre första. Själv dök jag på patrull i form av Nils-Åke Malmdin. Han spelade dock en ganska vansklig variant i Skandinaviskt, vilket gav mig en merbonde. Nu förvaltade jag den inte så bra, Nils-Åke förvaltade både ställningen emot mig samt sitt parti i kommande rond emot den finske stormästaren Rantanen som han fick ta en skalp emot. Det var dock inte den ende stormästaren som fick vika sig denna helg. Tiger hade 3/5 och sitter just nu i skrivande stunb en bit bort och kämpar i sista tidskontrollen emot Johan Norberg för att nå 6/8.
Simon spelade ganska jämt och bra, förutom sista partiet där han efter 45 drag inte kunde låta bli att kommentera:"detta var det svängigaste partiet jag spelat". Simon slutade på fullt godkända 4 poäng. Chris hade resultatmässigt en tuff helg, fast det ska sägas att startfältet inte var att leka med:
120 deltagare:6 GM, 2 IM, 40 över 2000, över halva fältet över 1860 !
Chris slutade till slut på 2 1/2 poäng.
Per slutade på delad femte plats efter att ha tagit remi med vinnaren Ralf Åkesson i sista ronden.
Själv fick jag 4 1/2 efter följande högklassiga parti emot en 1750 rankad spelar i sista ronden:
1. e4 g6 2. d4 Lg7 3. Sc3 Sc6 4. Le3 e5 5. d5 Sd4 6. Lxd4 exd4 7. Sb5 d3 8. Dxd3 Lxb2 9. Tb1 Lg7 10. d6 och i och med Le5 så gav min motståndare upp!

Nu är det endast ett parti kvar i turneringen, undrar om Tiger klarar provet eller om han stannar kvar på 5 poäng (går och kollar). Sista partiet blev remi efter mycket rundflyttande med varsin häst, torn och en bonde...

Slutresultat: (kommer mer exakt när det kommer på webben ifrån arrangören)
1.  Ralf Åkesson      7  poäng
2.  Emmanuel Berg     6½ poäng
3.
4.
5.  Per Vernersson    6  poäng
..
44. Peter Halvarsson  4½ poäng
53. Simon Ivarsson    4  poäng
103.Chris Jordan      2½ poäng

120 deltagare.

//PH


Webmaster skicka synpunkter! Peter Halvarsson.