Tusenmanna (2-3/4 - 2004)

Snart är Påsken här och med den en långhelg ledigt för mig att se fram emot. För den riktige entusiasten finns ju Påskturneringen i Norrköping att spela. Skulle alltid kunna sia om utgången i den turneringen, vad sägs om att vi har en LASS:are bland de 13 bästa :-), säger inte vem.

Istället för att sia kan jag skriva om något trevligt som hände förra helgen!

Tusenmanna gick av stapeln i Blå Hallen i Stockholm och dit hade inte mer eller mindre än 9 LASS:are (plus X:LASS:aren Anders Jansson) letat sig. Har säkert glömt någon, men då ber jag redan nu om ursäkt. För att damma av schackkunskaperna spelade jag och brorsan sisådär 30 talet blixtpartier under fredagskvällen för att komma ihåg hur pjäserna gick....  Det man kunde ta med sig från kvällens spel var att ”Split Vision” är bra. Det där att se att en dam står i slag i 3 drag är inte viktigt, eller? Har för mig att Börje eller Janne nån gång skrev om att vara en Gentleman i schack och då ursäkta sig när man tog motståndarens dam.

Nu till själva tävlingen!

För dem som inte känner till spelformen i tusenmanna kommer här en kort summering. Första dagen delas man in i 8-manna grupper, där går 1:an och 2:an i varje grupp vidare till semifinalspel på söndagen. Semifinalen spelas i 4:a monradsgrupper med 6 ronder. Segraren i varje grupp går till final.

De som inte kvalificerade sig till semfinalerna fick möjligheten att spela simultan mot Ulf Andersson.

Nu till lite resultat från lördagens spel.

Segrare Grupp 2: Kristian Friebe 5,5p
Segrare Grupp 16: Simon Rosberg 6p

Övriga resultat: Tim Johansson 5p, Ingvarv Carlsson 4p, Jimmy Friebe 4p, Jonas Hådén 4p, Mårten Garner 3,5, Robert Franzén 3p, Chris Jordan 2p

Simon och Mårten spelade i samma grupp, de remiserade, samt jag själv och Ingvar. Hur det gick mellan oss kan ni säkert räkna ut själva =)

Imponerade förutom mitt resultat (tur eller skicklighet?!) var Simon som gick obesegrad genom sin grupp. Tim hade en hård grupp och slutade 3:a, men fick en reservplats till semfinalen. För övriga LASS:are gällde det att gnugga geniknölen och försöka slå Uffe.

Semfinalspelet är egentligen inte mycket att glädjas åt, Simon får Godkänt med sina 50%.

Här kommer resultaten:

Semifinal grupp 1 (30 deltagare)
Tim 2 p 22:a

Semifinalgrupp 4 (30 delatagare)
Simon 3p 19:e, Kristian 2p 26:a

För utförligare resultat se http://www.stockholmschack.nu/

Det som är kvar att rapportera om är de 3 remier som Chris, Mårten och Robert kämpade till sig mot Ulf Andersson. Dessa partier är protokollförda och kan säkert få ses mot någon form av muta...

Glöm inte anmäla er till Stångåslaget, nu ser det ut som jag tar hem en lätt seger...

Trevlig PÅSK

/Påskharen Kristian Friebe


Webmaster skicka synpunkter! Peter Halvarsson.