Malmö Open & MSF Open (17-19/12 - 2004)

Blandade resultat i Malmö

Det var god uppslutning från LASS’ håll när Malmö Open skulle avgöras den 17: e till 19: e december, 2004. Inte mindre än nio Linköpingsbor hade bemödat sig med att ta sig ner till det som för de flesta var den sista chansen att putsa till rankingen inför 2005.

Under turneringens gång visade vi för våra motståndare att Lass är en mycket mångsidig klubb med spelare på alla nivåer. Bl.a. Robert Franzen imponerade genom att ta 4,5 poäng på 7 ronder och Lena Lönnemark tog en meriterande åttonde plats i MSF Open! Vår klubbs mångsidighet förstärktes av Mårtens och Pelles insatser. De lyckades på 7 ronder ta 0,5 respektive 1 spelpoäng vilket även visar att vi har en stor utvecklingspotential. Starkt jobbat!
Nämnas kan också göras att arrangörerna tyckte så synd om Mårten att de la till en poäng i hans protokoll i form av en frirond så att han skulle slippa den förnedrande nollan framför sitt halva poäng.
Med facit i hand drogs slutsatsen att även om det må vara trevligt med fyrstjärniga hotell men enorma frukostbufféer så har det en direkt förslappande effekt medan det rent militäriska logiet som ungdomarna valde hade en rent karaktärsdanande inverkan som också visade sig i resultattabellerna. Sen kan man fråga sig om det är värt det för en duschbefriad tillvaro, i vilken man levde på pasta, morgon middag och kväll, var tvungen att samexistera med en massa danskar och dela sovsal med den extremt snarkande Annika.
På söndagsmorgonen vaknade Martin tidigt med ett dilemma. Han tyckte synd om sin kamrat Magnus som inte hade presterat sitt bästa under de tidigare ronderna. För att lösa detta problem bestämde sig Martin för att utföra en enkel hjärntransplantation. Han gick ut i köket och hämtade en stor kanna kallt vatten vilket han tömde i den sovande Magnus öra. Resultatet blev en intensiv men kortvarig förhöjd hjärnaktivitet, varpå Magnus presterade en vinst och en förlust under dagen.

Resultat Malmö Open:
1.  Erik Hedman          SK Rockaden    6/7
2.  IGM L-E Johannessen  Norge          6
3.  IGM Tiger Hillarp    Skara SS       6
..
30. Robert Franzén       Linköpings ASS 4½ (ratingpris)
53. Magnus Ribbing Gren  Linköpings ASS 3½

82. Martin Devenney      Linköpings ASS 3
90. Chris Jordan         Linköpings ASS 2½
101.Fredrik Qwarfort     Linköpings ASS 2
109.Mårten Garner        Linköpings ASS 1½
111.Pelle Carlbom        Linköpings ASS 1

(112 deltagare)

Resultat MSF Open (under 1500):

1.  Andreas Rydell       SSSS Bara Bönder 6½/7
2.  Pär Hedvall          En Passant       6
3.  Johan Ahlander       Malmö AS         5½
..
6.  Lena Lönnemark       Linköpings ASS   5  (ratingpris)
38. Annika Lönnemark     Linköpings ASS   3½
(75 deltagare)

//Annika, Mårten och Arne Fäldt



Webmaster skicka synpunkter! Peter Halvarsson.