Simultan med Pia Cramling

Linköpings Allmänna Schacksällskap har idag satt punkt för sitt hundraårsfirande genom att möta stormästaren Pia Cramling i en schacksimultan över 25 bord. På 9 av borden spelade juniorer. Evenemanget ägde rum i Linköpings stadsbibliotek och fick bra publik av både aktiva, inaktiva LASS'are samt nyfikna biblioteksbesökare. Pröva på verksamhet hölls och en del nya kontakter med kommande junioremedlemmar knöts samt en och annan senior fick information om klubben.

ÖppningstalSSF's ordförande och LASS'aren Ingvar Carlsson höll ett öppningstal  som gick igenom LASS simultanhistoria, Pia's historia samt kommenterade de fördomar som finns hos somliga om kvinnliga schackspelare med sina egna resultat emot Pia, där Ingvar fått bita i det sura äpplet upprepade gånger.

Pia bjöd upp på de 25 borden och första partiet var över efter endast 12 drag, effektivt! Kommunalrådet Mats Johansson spelade dagens intressantaste parti där han såg ut att ha fördel i tidigt stadium i partiet. Mats gafflade Pia's torn men Pia hittade giftigt och komplicerat motspel för att ta sig ur knipan. Mats fick till slut nöja sig med remi, kanske blir några fler partier schack i framtiden, vem vet. Både Ingvar och Börje lyckades revanchera tidigare förluster emot Pia i denna simultan genom att övertygande vinna sina partier. Hans-Åke plockade även han hem en vinst, kanske hans studerande av partier kvällen innan gav extra självförtroende, vinst blev det i alla fall!

Pia tog god tid på sig i alla partier och spelade respektfullt mot ung som gammal. Detta blev till slut ett litet problem för henne mot slutet då tiden rann iväg och biblioteket stängde kl. 16.00.  Pia ökade tempot rejält på slutet och fick acceptera en del remier i ställningar där hon i många fall hade en liten fördel, men skulle behöva 40 drag till för att realisera till vinst. Inte desto mindre kämpat av de LASS'are som lyckades med remi-bedriften. Gabriel fick ju hoppa in i sista stund på en reservplats och lyckades efter parader som innehöll bland annat konsten att försvara sin kung mot damer och torn med endast två springare! Mikael och Pelle's parti såg jag tyvärr inte mycket av, Ove spelade ett långsamt och solitt parti och Klas blev siste man på banan som avslutades med en remi.

Ingen junior fick tyvärr någon poäng idag, men skillnaden i spelstyrka var ju ett par klasser, juniorerna fick dock en del erfarenhet, insperation och fascinerande motstånd denna söndageftermiddag. Pia ska ha beröm för ett mycket profesionellt genomförande, trots att merparten av partier var kvar när endast 40 minuter återstog var samtliga partier klara till 16.00. Även biblioteket skall berömmas för sitt mottagandes av oss, det blev en trevligt övning i trevliga lokaler.

Jag och Robert tog en hel del bilder som finns här.

Samtliga partier finns att spela igenom här.

Vill man veta mer om LASS så gå då till LASS hemsida: http://go.to/LASS

Så till resultaten:

 
    Pia Cramling - Linköpings ASS 19-6

1. Pia Cramling - Per Ahlström 1 - 0

2. Pia Cramling - Emma Almroth 1 - 0

3. Pia Cramling
- Gabriel Almroth remi

4. Pia Cramling - Dan Axelsson 1 - 0

5. Pia Cramling - Pelle Carlbom remi

6. Pia Cramling - Ingvar Carlsson 0 - 1

7. Pia Cramling  - Jan Carlsson 1 - 0

8. Pia Cramling - Hans-Åke Cedersund 0 - 1

9. Pia Cramling - Ali Dadfar 1 - 0

10. Pia Cramling - Robert Franzén 1 - 0

11. Pia Cramling  - Jonas Hådén 1 - 0

12. Pia Cramling  - Mats Johansson remi

13. Pia Cramling  - Tim Johansson 1 - 0

14. Pia Cramling - Chris Jordan 1 - 0

15. Pia Cramling  - Håkan Karlsson 1 – 0

16. Pia Cramling - Kenneth Leander 1 - 0

17. Pia Cramling  - Jan Lindström 1 - 0

18. Pia Cramling  - Annika Lönnemark 1 - 0

19. Pia Cramling  - Lena Lönnemark 1 - 0

20. Pia Cramling  - Alexander Madsen 1 - 0

21. Pia Cramling  - Ove Nyhlén remi

22. Pia Cramling - Börje Pettersson 0 - 1

23. Pia Cramling   - Simon Rosberg 1 - 0

24. Pia Cramling - Klas Skytt remi

25. Pia Cramling - Mikael Sundberg remi

 //Peter Halvarsson


Webmaster skicka synpunkter!Peter Halvarsson.