Kom och prova på schack i olika former under Schackets Dag!


Linköpings Allmänna Schacksällskap visar upp sin verksamhet och ger prov på olika inriktningar av schack i följande former:

Bortre Ljusgården:

- Simultanschack
- Spela blixt
- Olika utmaningar

I Bortre Ljusgården spelar Pontus Carlsson, segrare i Tusenmannaschacket 2003, simultan mot 10 spelare samtidigt. Mät dina krafter mot Linköpings bästa schackspelare! Den som vill kan även prova på att spela blixt (spel på tid med schackklocka; max 5 minuter per spelare och parti) eller utmana någon av spelarna i LASS på tidshandikapp (du får mer tid än LASSaren).

Barnavdelningen:
- Schackskola
- Lösa schackproblem

På Barnavdelningen har vi schackskola hela dagen. Gammal som ung kan komma hit och få lära sig grunderna i schack av några av våra juniorer. Den som vill kan även prova på att lösa schackproblem, från nybörjarproblem till svårare schackproblem.

Bokhallen:
- Bok- och informationsbord
- Spela schack på Internet
- Spela schack mot datorprogram
- Spela schack på sensorbräde
- Livesändning av schack på TV-apparater

I Bokhallen har vi satt upp ett bok- och informationsbord där du får tips om bra schackböcker samt information om verksamheten i Linköpings ASS. De teknikintresserade kan även prova på att spela schack via datorn, antingen kan du spela schack mot någon spelare på Internet eller mot ett schackprogram på datorn. Den som vill kan även spela schack på ett sensorbräde, vars drag vi sedan visar live på en TV-apparat i Stadsbiblioteket!

Schackfika :
Kaffe/The med schackruta i café Galejan till reducerat pris: 15 kr.



Tid: kl. 11-16
Plats:  Bokhallen och Ljusgårdarna
Arr: Linköpings Allmänna Schacksällskap och Linköpings stadsbibliotek.



Webmaster skicka synpunkter!Peter Halvarsson.