EU-mästerskapen, 2003
 
Nu är jag hemkommen från Österrike.
 
 
Jag är inte särskilt nöjd med min insats, näst sämst i EU känns inte så kul, men det var en rolig tävling.
Första dagen kändes det att man verkligen behövde mat när vi kom från flyget till vandrarhemmet. Efter att vi lämnat våra våra väskor på rummen så gick vi raka (den rakaste i alla fall) vägen till matsalen. Där bemöttes vi av en gigantisk korg fylld av äpplen, bröd och små plastsvärd med ost och oliver. Dryck saknades däremot efter att jag tagit en tugga av brödet och därmed upptäckt att det vita lagret på den inte var socker, det var salt. Tur att äpplena var saftiga.
Jag sov bra, och gick till partiet dagen efter. Mötte en... "gammal fiende" från Manhem Open, Benjamin Skjoldan, och förlorade. De övriga dagarna var ungefär likadana, bara byt ut namnen på spelaren och maträtterna.
Vi hade tur som kom på samma hotell som de från Finland, de var faktiskt ganska roliga. För att fördriva tiden lärde vi finländarna svenska och sde lärde oss finska. Att spela shock med dem blev lätt, man ska bar a säga "Ej ratsu and sotilas" eller "Ratsu and sotilas" (ratsu = springare, sotilas = bonde) beroende på om man stod på vinst eller ej. När vi inte gjorde det så körde vi "yksi-kaksi-kolme", eller på svenska "datten" eller "kull" med dem.
 
Som sagt kom alltså jag på näst sista plats. Rasmus Janse kom på sjätte plats. Inna Agrest på samma plats som jag, fast från andra hållet.
 
Sedan var det skönt att komma hem och spela ett enkelt parti i allsvenskan. Han hade ju inte ens ELO!

Resultat:
 1     Brener Ilja                  GER    0 2229                             6.5  29.0 
2 Swinkels Robin NED 0 2170 6.5 27.0
3 Vernay Clovis FRA 0 2147 4.5 27.5
..
19 Johansson Tim SWE 0 0 1.5 19.5

(20 deltagare)
//Tim

Susanne inflikar även att som extra kan nämnas att samtidigt som den här tävlingen gick av stapeln så spelades i Graz även "World Computer Chess Championship", dvs schack-VM för dataprogram. En kväll fick åtta av deltagarna i EU-mästerskapet chansen att spela simultan mot ett av programmen; Shredder. Från Sverige deltog Tim och Rasmus. Shredder vann alla åtta partier och blev också ny världsmästare!

En liten bild när Tim möter världsmästaren:




Webmaster skicka synpunkter!Peter Halvarsson.